客户端

[动漫资源求助及分享区]

所在版块: 『电玩动漫』 2008-09-10 15:52 [复制链接] 查看: 14581|回复: 34
如果你有求助,来呢度啦
如果你乐于助人,就来呢度啦

呢个唔系一个活动
亦唔要求人人参加
不过
好心有好报
所有连接本老伯都会尝试
合格者会有适当嘅奖励
当系一个分享嘅渠道
希望大家积极参与
多多支持

例:
求助:
求一旧动画的下载,名叫<同班同学>
http://bbs.loveq.cn/thread-62783-1-1.html

儿时经典动漫分享<同班同学>

http://bbs.loveq.cn/thread-65924-1-1.html

温馨提示:
1:求动画下载请讲明需要点样嘅下载方式
2:求动画或音乐请讲出具体名字,咁样成功率会大D
3:冇下载发在线观看地址都算OK,睇求助者收唔收货啦
4:不受理特定动漫图片

具体事情以后再更新

最后
唔好响地头搞事
后果你知嘅啦

评分

weishi_mao + 5 新人来说也不错,继续努力。

ihope2

1楼为求助区

NO.1:集英社 ( .ɑ 傑︷)
<我的ET同学>....又叫<外星人田中太郎>....
我要下载连接喔...唔系要在线收看喔....期待中

结果:参阅15楼(未收货)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NO2:siulowlow (Matthew)

唔知道有冇friend記得一出動畫片叫勇者王呢?
好好好中意之一  岩岩先發現原來有兩套咖 以前細個系電視嘅版本系ova 之後仲出左個FINAL版
想問問有冇friend知道邊度可以down晒兩套啊?

结果:参阅楼下(已解决)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NO3:集英社 ( .ɑ 傑︷) [??问题少年???]
幸运超人...食喬头变超人...没变身前超黑仔...变咗身后...呵呵...(路飞既配音喔...)
努力超人...1要努力...2要努力...3.4都要努力...(哩句对白记咗好多年)
发觉论坛都有几位F用距来做头像喔....哈哈...
本人得十集日语同翡翠台配音既动画...希望有下载连接既F分享一下啦...

结果:参阅楼下(已解决)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NO4:一碌蔗 (亚唛)

求一部80年代的日本动画,动画的主角是一辆"汽车总动员"里的麦昆一样的汽车,但车身是黄色的,故事只是讲述这辆黄色的车寻找 母亲的经过,里面的车都是由卵生的,记得当时同期在电视上播放的还有"IQ博士",希望各位80后噶F ,告知我,这部动画叫唛名,谢谢!

结果:参阅楼下(已解决).待下载中......
NO5:madinly

日文译名五知,内地译名都五知,TVB译名就系百搭肥师奶,好怀念尼套片,剧情虽然平凡,但亦都将出平凡既人生,片头片尾曲都好温馨架,五知各位有无呢?

NO6 莹颖
唔该唔该.....
我想搵部“彩云国物语”啊....
有没有人有啊....
不过因为我学校有流量限制....
所以希望可以发俾我啦.....

结果:参阅楼下(已解决).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ihope2

2楼为分享区

终于可以编辑呢度啦
好嘢!!!!!!!

回NO2 siulowlow (Matthew)嘅勇者王嘅求助:

gzibao (G仔包)   奖励:ihope2 2008-9-11 11:35 威望+3

电驴有
http://www.verycd.com/search/fol ... 0%85%E7%8E%8B+final

贪婪大陆都有,不过好少种
http://s.greedland.net/s40.g?k=% ... Bfinal&c=gs_all
-------------------------------------------------------------------------------------

babysnake (華師蛇蛇):     奖励:ihope2 2008-9-11 11:14 威望+3

http://www.17happy.cn/
TV 49集与OVA 8集

多谢以上两位有心人.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
回NO 3
集英社 ( .ɑ 傑︷) 对行运超人嘅求助:

集英社 ( .ɑ 傑︷):(啊?自己答自己????)奖励:ihope2 2008-9-12 04:54 威望+3

下载地址:
http://www.verycd.com/groups/@g230624/304561.topic
本老伯已测,下载OK ,清晰粤语版...要收藏嘅F要快D手啦
--------------------------------------------------------------------------------------------
彬.. (music):      奖励:ihope2 2008-9-13 03:16 威望+3

其实呢.............我已经全部都下载晒咯...
我下载果只系BT下载噶...粤语版...50集全..仲有埋晒字幕啊..果D嘢..但系后来发觉49-50..即系最后一集系睇唔到噶...点都好啦...放种子上黎咯....
如果要求上传噶哇就唔好意思咯..因为全部好大啊...5.77G...而且我屋企上传超慢....大家慢慢下载咯....

种子:  
http://bbs.loveq.cn/thread-72423-2-1.html    40楼

多谢分享,继续努力!!!
回NO4
一碌蔗 (亚唛)对奔奔车嘅求助:

一碌蔗 (亚唛)[又系自己答自己?]      奖励:ihope2 2008-9-16 15:21 威望+1

一部很老的日本动画片《嘿,奔奔》(附图)
http://www.xici.net/b310333/d49608143.htm

就系冇下载,可惜......
回NO6莹颖对彩云国物语嘅求助:

集英社:                   奖励:ihope2 2008-9-21 01:35 威望+2

由于有种子,详情请睇#19

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANNIE355106188

三楼是什么区啊

ANNIE355106188

我看四楼没有人来啊 真是惨啊

ihope2

我会整理你哋嘅跟贴响1,2楼
下边就系你哋嘅自由发挥咯
仲有
唔好阻住有需要嘅人

Fёì.淝△.

但係如果只記得動畫噶某部分內容,而唔記得部動畫片噶名,點辦?

ihope2

讲出来
有大把人帮你啦嘛

Fёì.淝△.

回复 #8 ihope2 的帖子

但係我依家咩都唔記得曬``就係知道係機器人```

ihope2

咁有乜特征先得嘎
乜都冇
叫人哋点帮啊