客户端

得不到的永远在骚动

所在版块: 『单恋你』 2016-10-12 22:13 [复制链接] 查看: 1226|回复: 18
又系我。。。分享下最近我地发生既事。
9 a3 I# E6 p2 b; F4 p. M嗯,自从上一次“作死”之后,我地就好少讲野了,我唔敢稳佢,佢又话比d时间佢,所以大家都无打破呢个沉默。后来,又系因为学习上既事,佢稳我帮忙,我又好心,当日从晚上7点几做到凌晨3点几。系果日,佢话,我咁样对你,你总咁愿意帮我,我好内疚。当时,我已经好攰了,应左一两句就训左。就系咁,佢开始对我好好,从以前唔主动变到主动,我有d唔习惯,但又好似觉得终于佢可以好好地对我了,好安慰。
7 r" W$ u/ A  X9 v6 \- L之后呢段时间,因为我忙住参加学校既比赛,所以好多时候佢稳我,我都好迟先回复,或者就简单复一下。有一日,突然间发生左d事,我好唔开心,我同佢讲左,我想得到d安慰,点知佢就发左个表情比我,然后就无然后了。. F- P0 p( ~2 b) u
一直到国庆放假,终于有得休息了,我就霖住好好同佢倾下计。唔知点解,每次佢都好想同我斗嘴,但系我就唔多想。放假既某一日,同佢倾下倾下,又唔知做咩了,佢话我咁渣,你总钟意我,你好傻。我就讲反话,话我几时钟意过你。然后佢拉黑左我,过左几分钟就恢复翻。我真系觉得钟意佢,钟意到好攰。后面几日又无左联系。% c  W) _8 e4 j' R: j1 N
直到前两天,佢稳我,以下系部分聊天记录。(好心塞)
2 H7 _" G! A4 s7 W- Y1 ?他:我刚才想了一下
: [5 f9 X2 e2 f; s$ V# V      我觉得应该把你删了
' Z/ t" p: m* _      我觉得自己对不起你  }( G7 d# _. `8 f7 v. ?
      我对你这样
" I# Y1 I/ H0 X" N1 d, u      你却每次都愿意帮我
8 {; s$ I( N+ f  m      删了你我觉得你会过得更开心
( E* o) g; k2 g3 j) y7 x      我觉得自己真的很坏  Y- G6 d- T" V* v2 W
我:不可以& e2 q% {6 b5 O7 C/ W: g5 r+ a- e* P
他:为什么& L2 h, o  P% w+ T" v
      自从我的出现,你的智商就变低了% u! O) J8 U' m5 M
我:没有
7 ^9 x& u! d2 r6 \, {他:我那样对你,你还要这样对我4 H5 B" B% u6 ?6 d9 L7 |) D1 {: S
我:为什么要把我删了
. s% ]- x+ m% B5 L0 ^- L8 K他:你太好了" ]' G0 \/ P7 K9 C2 m7 |
......
* `& C7 S; i# j; Z- o(说了很多话。就是想要删了我,觉得对不起我,然后我一直说不要,不行的)- ~5 D. c6 V$ u6 B% Z5 u/ P6 j
然后到最后4 T; M3 J5 L$ Q9 s: u* E
他:不删啦
( R) ]3 \; H3 S7 Y* G: F      我只是想套路一下你
6 E7 z) U- c, w: K% N* x$ O我:究竟哪句真哪句假?
' K2 ^8 }) f- o$ @# B, w他:真真假假7 ~5 s4 ?' n. z2 @3 N# r8 P) {
我:我们最近还是不要说话了
# C5 R/ H. D. W; n. Z2 Q! a他:不说话我就偷偷地删了你,你要时刻注意喔- w6 \9 z- ^5 p1 _& [' C& q
      万一某一天你想跟我聊天然后发现我早就把你删了,你怎么办
* `% |9 H' ^8 B7 D1 P8 T  o我:我不知道
) L0 E, ~9 Q4 q7 p/ n他:就是咯,要是两天不聊天,我就删了你
5 K; C" a* ?: O
# @  ~4 y- a( g# i8 d. G我有d唔明佢想点咯。其实系咪觉得我对佢好好,然后佢尝试接受我,但系又发觉自己唔系咁钟意我,唔想伤害我,所以霖住早d要我死心。但系我又一直话唔可以咁,佢又惊太伤我心,所以......
$ D* A+ M& _1 a0 V( a7 D发觉自己钟意一个人钟意到好攰,心真的好累。但系又唔知点解,成日都记挂住呢个人,每次都唔可以狠心一下对佢,或者早之前我可以忍住唔加翻佢,过多段时间,我会开心翻。宜家成日同佢搞成咁,真系好唔开心,然后又会霖太多既野。其实我真系好想放弃,我心里好明白噶,就系一直都狠不下心。

Amphion

城会玩啊,明显条友head住楼主,楼主你确定真系中意距,距有咩好呢?

Kiwi_

回复 2# amphion00 4 f( F) x4 W/ d; u2 v7 L, F
9 L  ?4 v  k# L& k1 C& S% k1 `

8 c# i' S' W  H& @% g    嗯,我都唔知,不知不觉就钟意左。

Amphion

回复 3# Kiwi_ % f# _8 v0 F8 e& ^3 o: F" `& W

2 z- B+ ?% a: S0 M& k) C/ y0 ]+ G% `' S" u$ ]! C$ y
    连中意距D咩都唔知,咁即系唔系中意啦

Kiwi_

回复 4# amphion00 0 Q! [  \/ o  P3 v; d8 \( K

3 o, n  l" W! M, {$ ]# M; r' H  L5 o4 r& l. k
    有d嘢好难讲噶嘛

Amphion

回复 5# Kiwi_
1 a) l: V& y$ M2 F$ d2 w% X" S# n( a! J8 F, `

n9 t) A5 J) j0 \: O3 D' M7 J9 J7 J+ _    难讲即系唔算真系中意咯

cheryl9304

点解我觉得呢个对话有点熟悉。

NR_yogar

米傻啦~系想一起就直接讲~米再拖泥带水

悯情

两个人在一起是有意思,有意义+ E' f- @. ], M) q: m
" Q) P7 ]8 Z- O, N
  而不是像现在这样扯来扯去。。。

cqw775

自作自受