客户端

曾经既~暗恋~还应吾应该表白自己心意?

所在版块: 『单恋你』 2009-04-11 13:21 [复制链接] 查看: 10387|回复: 89

1 A, b5 q6 C4 K7 A# I其实系甘噶。。。。高中噶时候(6**)我开始暗恋佐个女仔(直到大二),我知个女仔对我都有好感。。4 V4 h5 _: f6 u5 q* w  J

& ]0 V* z0 E3 y9 n7 R但我一直无向佢表白(果时我表白既成功率可为高) 但我由于胆小无 表达出原本既心意。。时隔3`4年啦!+ q* M, \: `8 d1 g, o

e0 z: j# k% U7 _3 b佢有佢固定既男友。。。而我还系单身。。。  佢系我既第一大遗憾(高中时期无向佢表白)
. E% X  D( W: W8 B4 |8 K# C- [  N" s0 T5 U
但话讲番来,已经成为过去既暗恋 到今日仲应吾应该话佢知(我)曾对佢噶心意。
$ @7 B# ?6 p0 F1 g: F. T7 A. `3 Q+ ^8 i5 f1 i  S( N; F4 A
有两个观点一直在困扰我既行动:3 |& \/ W& H9 \. h" @9 R4 ~
- i$ Y, S# t1 o# A# ~! `+ `) ~3 y7 n5 Y
观点1   某师姐同我讲过:“喜欢一个人不一定要和她有结果,只要表达自己的心意,能让对方感知到就足够啦。”(对方可能会在未来的某一天想到曾经有这么一个人喜欢过自己,心感到高兴)& Y6 |; o  E. r

6 g; N. q7 ^- h! V/ F8 V观点2   既然成为过去的感情,就没必要再说什么了,不竟她现在有固定的对象,你也有你的生活,两个人还是朋友,偶然会见见面,这样不好吗?
单选投票, 共有 177 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

candidtao

SF~~ 再5讲 想讲都无机会咯

LOVETVB

唔讲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LOVETVB

5好讲!!!!!!!!!!!

armani2007

你想点先,想追距吗?系噶肯定要讲喇,唔系噶话冇乜必要讲咯!

LOVETVB

你想点先,想追距吗?系噶肯定要讲喇,唔系噶话冇乜必要讲咯!# y2 ]% E1 S/ u! f* Y$ P/ t
armani2007 发表于 2009-4-11 05:32
1 ~; k2 Q; S+ ]  D# ]$ f
$ j: `$ z% Z$ s+ `) d# m; G) K. ?! Z& W
) p# l9 E* l  ?% C
如果系想追嘅话,,最好都要睇下个个女仔心入边你有无位置,否则你想由朋友取代左距男朋友嘅位置,唔成功嘅话,分分钟会变得做翻朋友都尴尬或者都无左~

讲啦!豁出去......

扔硬币,罗住个一蚊硬币,......睇下

我都有好像楼主一模一样嘅问题~不过我地E+系异地.分隔好远.我都吾知讲吾好

Magic_Cheng

如果系我...就唔讲